Waarom leren programmeren?

Om voorbereid te zijn op de toekomst

Computers en machines zijn bedacht en gemaakt door mensen. Als je gewent raakt met programmeren, misschien word je niet alleen maar een consument maar ook producent, en verzeker je misschien een toekomstig baan. 

Omdat het leuk is

Je kan in contact komen met de gemeenschap van programmeurs, je kan samen iets bedenken en uitvoeren, je deelt met je vrienden, je kan je creativiteit gebruiken en je talenten ontdekken.

Omdat het handig is

Als je leert programmeren dan leer je vaardigheden dat je kan gebruiken bij andere gelegenheden. Bivoorbeeld, een grotere problemen in kleinere stukken te hakken en deze vervolgens op te lossen. Je herkent repetitieve taken en probeer je ze te automatiseren.

Programmeer taal in GoGrowdigi

SCRATCH 2

Scratch is een visuele programmeertaal waar je veel projecten kan creëren. Je kan media gebruiken en verhalen maken met animaties, spellen ontwerpen, art creëren, en veel andere activiteiten. Vervolgens kan je creaties delen met andere in de online gemeenschap van Scratch, en van elkaar leren. Scratch is een project van de Lifelong Kindergarten Group van het MIT Media Lab. Je kan de software gratis gebruiken. 

Waarom GoGrowDigi

Bron van Inspiratie om met en zonder Scratch aan de slag te gaan! Voorbeelden! Zelf al thuis aan de slag!

WIE zijn wij

Welkom naar mijn website GoGrowDigi,

Ik ben Fátima, Portugees en moeder van drie kinderen met een aantal motto's: Voorbeelden helpen; oefenen baart kunst; je moet zelf doen; je moet leren programmeren net als je ook leert lezen - je hoeft toch geen professionele schrijver te worden en ook geen professionele programmeur, maar wel handig te kunnen! Ik houd van creatief zijn, ik vind leuk om nieuwe dingen te proberen, en veel meer...

Ik hoop dat ik mensen van alle leeftijd kan inspireren om Scratch te proberen en verder geïnspireerd worden met "groei"! Mijn doel is geen cursus te geven, maar gewoon aanmoedigen om creatief te zijn, met Scratch aan de slag te gaan, en in die reis leren problemen erkennen en oplossen en dus blijven groeien.

Van passief scherm gebruiken naar actief een scherm gebruiken!

Blijven doen, blijven leren, blijven groeien!

Ik heb veel geleerd vanuit de boek "Programmeren met Scratch" door "Majed Marji" en ben een fan van "Mindset" van "Carol Dweck".

Veel Plezier!